Articles

Com interpretar correctament el resultat de la seva anàlisi de sang?

  • 22shares

Com interpretar Correcte el resultat de la seva anàlisi de sang? Per a la majoria de nosaltres, la informació que podem llegir sobre els resultats d’una prova de sang semblen jeroglífics. Els números, les lletres i les abreviatures es combinen gairebé incomprehensiblement i no sabem interpretar-les. Avui us ajudarem a entendre les principals indicacions.

Quan anem al metge per a un examen rutinari, el protocol sovint inclou una anàlisi de sang i una mostra d’orina. La prova de sang consisteix en una taxa que es va analitzar al laboratori. El que generalment revela els resultats d’una anàlisi de sang?

Els tipus d’anàlisi de sang

La nostra sang conté glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes. L’anàlisi mesura el nombre i els tipus de cèl·lules de la sang, controlant i aprenen més sobre la vostra salut general.

en el cas d’una prova de sang clàssica. Les dades hematològiques i bioquímiques més generals són necessàries (glucosa , colesterol, triglicèrids, etc.). En alguns casos particulars, el metge pot complementar l’anàlisi per altres dades, com ara ferro, fibrinogen, etc.

  • L’equilibri complet de la sang. Indica el nombre de glòbuls vermells, glòbuls blancs, plaquetes i hemoglobina. Es revela casos d’infecció, anèmia, coagulació … Aquesta és la prova més habitual.
  • panell metabòlic bàsic. Mesura els productes químics presents a la sang mitjançant el plasma. Aporta informació sobre ossos, músculs, cor, fetge i ronyons.
  • Estudi dels enzims cardíacs. Una prova que mesura els nivells d’enzims i proteïnes de troponina i i t a la sang. Pot detectar un atac de cor.
  • prova de coagulació. Determina el nivell de coagulació. Un resultat amb un nivell anormal pot representar un risc de sagnat o coagulació en els vasos sanguinis.
  • Anàlisi per diagnosticar malalties del cor. Examineu les substàncies presents a la sang carregada per transportar el colesterol. Si els resultats són anormals, el pacient pot estar exposat a un risc de malalties del cor.

Interpretar els resultats d’una anàlisi de sang

Els resultats d’una anàlisi són generalment Acompanyat per una sèrie de números, que s’anomenen valors de referència o valors normals. Es basen en els resultats considerats normals per a un grup saludable de persones i mostren el que hauria de ser similar a un resultat “normal”.

Un hemograma de sang o prova de proves, mesurar els diferents components i característiques de la sang:

hematiers (RBC) o eritròcits.

Aquestes són les glòbuls vermells, la funció de la qual és transportar els pulmons d’oxigen a totes les cèl·lules del cos. Aquestes són les cèl·lules més nombroses de la sang. A l’interior hi ha hemoglobina (HB), que és responsable del transport d’oxigen i dóna sang el seu color vermell característic. En cas d’anèmia, per exemple, el nombre de glòbuls vermells i els nivells de l’hemoglobina són baixos.

Aquest paràmetre també permet analitzar altres dades com la mitjana corpuscular Volum (VGM, que fa referència a la mida dels glòbuls vermells), l’hemoglobina mitjana (TCMH, que indica la quantitat d’hemoglobina en cada escalfament) i la concentració corpuscular mitjana de l’hemoglobina (CGMH, associada a la quantitat d’hemoglobina a la hemoglobina ). Els valors considerats normals per als glòbuls vermells són de 5 a 6 milions per microlitres (μl) en homes i de 4 a 5,5 milions per microlitres (μl) en dones.

leucòcits.

Aquests són els glòbuls blancs i reflecteixen l’activitat de defensa de l’organització. El nombre de leucòcits augmenta en les infeccions i algunes malalties inflamatòries. Per tant, aquest paràmetre generalment permet avaluar la possibilitat d’una infecció. Hi ha diversos tipus de leucòcits, neutròfils, limfòcits, monòcits i eosinòfils. Cadascun d’ells té un paper específic en la defensa contra els microorganismes. En les infeccions bacterianes, per exemple, el nombre de neutròfils és més gran. Els valors normals són d’entre 4.000 i 11.000 / mm3 per a homes i dones.

les pastilles.

Participen en la coagulació de la sang.Si el seu nombre és massa baix (normal és d’entre 130.000 i 450.000 / ml), significa que pot haver-hi un problema, com ara malalties hematològiques i trastorns del fetge, dues de les principals causes d’alteració del seu nombre.

Els paràmetres que es mesuren amb les dades bioquímiques són:

bilirubina.

és un pigment groguenc resultant de la degradació dels glòbuls vermells . El fetge el descompon de manera que pugui ser expulsat pel tamboret. Permet avaluar la funció hepàtica i biliar. Els nivells són alts quan el fetge no es pot metabolitzar correctament (hepatopaties) o en presència de problemes d’excreció biliars (per exemple, càlculs biliars). En alguns casos, pot produir una pell groguenca (icterícia). Els valors normals de bilirubina són d’entre 0,3 i 1,3 mg / dl.

urea.

Mesura la funció renal i el grau d’hidratació. Proporciona informació sobre la funció renal. Els nivells tenen entre 7 i 20 mil·ligrams per decilitre (mg / dl).

creatinina.

Aquest compost orgànic es filtra pels ronyons i s’excreta a l’orina. Aquest valor permet comprovar el funcionament dels ronyons. Els valors normals són d’entre 0,7 i 1,3 mg / dl en homes i 0,5 – 1,2 mg / dl en dones.

ionogram.

participa en l’estudi de la funció renal. Analitza els valors de sodi, potassi i clor. Generalment s’identifiquen pel símbol de la taula periòdica (na, k i cl, respectivament). Els valors normals de sodi són entre 135-145 mil·líquivalents per litre (MEQ / L), els valors de potassi entre 3,5-5 mil·limols per litre (MMOL / L) i els valors de clor entre 100-105 mmol / l.

àcid uric.

Es produeix al nostre cos després de metabolitzar nutrients i components sanguinis. Una alta concentració es pot vincular amb gotes o càlculs renals. Els valors normals d’àcids úric són entre 2,4 – 6 mg / dl per a dones i 3,4 – 7 mg / dl per a homes.

Transaminases.

Aquests enzims estan dins de les cèl·lules hepàtiques. S’utilitzen per detectar possibles patologies en funcions de fetge. Els valors s’indiquen de la manera següent: Got / Alt (valor normal entre 5 – 50 unitats per litre (U / L) en homes i 5 – 35 U / L en dones; GPT / AST (0 – 41 U / L) i GGT (11 – 50 U / L). Si són més alts, això pot ser un signe d’inflamació i pot anar de l’hepatitis als efectes tòxics de l’alcohol o de certs medicaments.

glucosa.

indica la quantitat d’hidrats de carboni (sucre) present a la sang. Es considera la principal font d’energia de les cèl·lules. Els nivells poden variar en funció de l’hora del dia Quan s’elimina la mostra. Els nivells normals oscil·len entre 70 mg / dl. Permet que la diabetis diagnostiqui quan els nivells de dejuni siguin més alts.

colesterol.

Analitza els greixos o els lípids i es estudien algunes de les seves fraccions: el colesterol” bo “(Lipoproteïnes HDL, alta densitat) i el colesterol” dolent “(LDL, Lipoproto Inés de baixa densitat). A causa del seu caràcter gras, no és soluble en l’aigua de la sang, de manera que necessita una lipoproteïna per ajudar: LDL i HDL són els més habituals. El primer transporta el colesterol als teixits (d’aquí el nom “dolent”) i el segon elimina (“bo”). Es considera que un nivell correcte de colesterol de sang és inferior a 200 mg / dl de colesterol total.

Tingueu en compte que les dades poden variar en funció del laboratori, edat, sexe, de la forma física o dieta. El vostre metge us ajudarà a llegir i interpretar els vostres resultats segons les vostres peculiaritats.

No us oblideu de la importància de la comprovació mèdica regular per comprovar el vostre estat de salut general i consternació de possibles patologies. Una dieta saludable i un exercici regular us ajudaran a sentir-vos millor i evitar possibles malalties.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *