Articles

Como interpretar correctamente o resultado da proba de sangue?

  • 22shares

Como interpretar correctamente o resultado da súa proba de sangue? Para a maioría de nós, a información que podemos ler sobre os resultados dunha proba de sangue parecen jeroglíficos. Os números, as letras e as abreviaturas combináronse case incomprensiblemente e non sabemos interpretalos. Hoxe, imos axudar a comprender as indicacións principais.

Cando imos ao médico para un exame de rutina, o protocolo inclúe a miúdo unha proba de sangue e unha mostra de orina. A proba de sangue consiste nunha taxa que é entón analizada no laboratorio. O que generalmente revelan os resultados dunha proba de sangue?

Os tipos de análise de sangue

O noso sangue contén glóbulos vermellos, glóbulos brancos e plaquetas. A análise mide o número e os tipos de células no sangue, controlando e coñece máis sobre a súa saúde xeral.

No caso dunha proba de sangue clásico. Os datos máis xerais hematolóxicos e bioquímicos son necesarios (glicosa) , colesterol, triglicéridos, etc.). Nalgúns casos particulares, o médico pode complementar a análise por outros datos como ferro, fibrinóxeno, etc.

  • o equilibrio de sangue completo. Indica o número de glóbulos vermellos, glóbulos brancos, plaquetas e hemoglobina. Revela casos de infección, anemia, coagulación … Esta é a proba máis común.
  • panel metabólico básico. Mide os produtos químicos presentes no sangue usando o plasma. Trae información sobre ósos, músculos, corazón, fígado e riles.
  • Estudo de enzimas cardíacas. Unha proba que mide os niveis de enzimas e proteínas de troponina i e t no sangue. Pode detectar un ataque cardíaco.
  • proba de coagulación. Determina o nivel de coagulación. Un resultado cun nivel anormal pode representar un risco de sangramento ou coagulación nos vasos sanguíneos.
  • Análise para diagnosticar enfermidades cardíacas. Examine as sustancias presentes no sangue cargado para o transporte de colesterol. Se os resultados son anormais, o paciente pode estar exposto a un risco de enfermidade cardíaca.

Interpretar os resultados dunha proba de sangue

Os resultados dunha análise son xeralmente acompañado dunha serie de números, que se chama valores de referencia ou valores normais. Están baseados nos resultados considerados normais para un grupo saudable de persoas e mostran o que un resultado “normal” debe ser similar.

Un hemograma de hemograma ou a proba de sangue, mide os diferentes compoñentes e características do sangue:

hematiers (RBC) ou eritrocitos.

son os glóbulos vermellos, cuxa función é transportar os pulmóns de osíxeno a todas as células do corpo. Estas son as células máis numerosas do sangue. No interior hai hemoglobina (HB), que é responsable do transporte de osíxeno e dá sangue a súa característica cor vermella. En caso de anemia, por exemplo, o número de glóbulos vermellos e os niveis de hemoglobina son baixos.

Este parámetro tamén permite analizar outros datos como o corpuscular medio Volume (VGM, que se refire ao tamaño dos glóbulos vermellos), a hemoglobina media (TCMH, que indica a cantidade de hemoglobina en cada calor) ea concentración corpuscular media en hemoglobina (CGMH, asociada á cantidade de hemoglobina na hematie ). Os valores considerados normais para os glóbulos vermellos son de 5 a 6 millóns por microlitorio (μL) en homes e 4 a 5,5 millóns por microlitro (μL) en mulleres.

leucocitos.

son os glóbulos brancos e reflicten a actividade de defensa da organización. O número de leucocitos aumenta en infeccións e algunhas enfermidades inflamatorias. Polo tanto, este parámetro xeralmente permite avaliar a posibilidade dunha infección. Existen varios tipos de leucocitos, neutrófilos, linfocitos, monocitos e eosinófilos. Cada un deles desempeña un papel específico na defensa contra os microorganismos. Nas infeccións bacterianas, por exemplo, o número de neutrófilos é maior. Os valores normais están entre 4.000 e 11.000 / mm3 para homes e mulleres.

as almofadas.

Participan na coagulación de sangue.Se o seu número é demasiado baixo (normal está entre 130.000 e 450.000 / ml), significa que pode haber un problema como as enfermidades hematolóxicas e os trastornos do fígado, dúas das principais causas da alteración do seu número.

Os parámetros que se medirán cos datos bioquímicos son:

bilirubin.

é un pigmento amarillento resultante da degradación de glóbulos vermellos .. O fígado descompón para que poida ser expulsado polo taburete. Permite avaliar a función hepática e biliar. Os niveis son altos cando o fígado non pode metabolizar correctamente (hepatopatías) ou en presenza de problemas de excreción biliar (por exemplo, cálculos biliares). Nalgúns casos, pode producir unha complexión amarelada (ictericia). Os valores normais de bilirrubina están entre 0,3 e 1,3 mg / dl.

urea.

mide a función renal e o grao de hidratación. Ofrece información sobre a función renal. Os niveis están entre 7 e 20 miligramos por deciliter (mg / dl).

creatinina.

Este composto orgánico é filtrado polos riles e excretados na urina. Este valor permite comprobar o funcionamento dos riles. Os valores normais están entre 0,7 a 1,3 mg / dl en homes e 0,5 a 1,2 mg / dl en mulleres.

ionogram.

tamén Participa no estudo da función renal. Analiza os valores de sodio, potasio e cloro. Son xeralmente identificados polo símbolo da táboa periódica (NA, K e CL, respectivamente). Os valores normais de sodio están entre 135-145 millóns por litro (MEQ / L), os valores de potasio entre 3,5-5 milimas por litro (mmol / L) e valores de cloro entre 100-105 mmol / l.

ácido úrico.

Producido no noso corpo despois de metabolizar nutrientes e compoñentes de sangue. Unha alta concentración pode estar ligada a gout ou cálculos renales. Os valores normais de ácido úrico están entre 2,4 – 6 mg / dl para mulleres e 3.4 – 7 mg / dl para homes.

transaminasases.

Estas enzimas están dentro das células do fígado. Utilízanse para detectar patoloxías potenciais en funcións hepáticas. Os valores indícanse do seguinte xeito: Got / Alt (valor normal entre 5 – 50 unidades por litro (U / L) en homes e 5 – 35 U / L en mulleres; GPT / AST (0 – 41 U / L) e GGT (11 – 50 U / L). Se son máis altos, isto pode ser un sinal de inflamación e pode ir de hepatite aos efectos tóxicos do alcohol ou certas drogas.

glucosa.

indica a cantidade de carbohidratos (azucre) presentes no sangue. Considérase a principal fonte de enerxía das células. Os niveis poden variar dependendo da hora do día cando a mostra é eliminada. os niveis normais varían de 70 mg / dl para 110 mg / dl. permite diabetes para diagnosticar cando os niveis de xaxún son máis elevados.

colesterol.

analiza as graxas ou os lípidos e algunhas das súas fraccións están estudadas: o” bo “colesterol (HDL, lipoproteínas de alta densidade) eo colesterol” malo “(LDL, Lipoproto Ines de baixa densidade). Debido ao seu personaxe de graxa, non é soluble no auga do sangue, polo que necesita unha lipoproteína para axudar: LDL e HDL son os máis comúns. O primeiro transporta colesterol aos tecidos (de aí o nome “malo”) eo segundo elimínase (“bo”). Considérase que un nivel de colesterol de sangue correcto é inferior a 200 mg / dl de colesterol total.

Ten en conta que os datos poden variar segundo o laboratorio, a idade, o sexo, a aptitude ou a dieta. O seu médico axudaralle a ler e interpretar os seus resultados segundo as súas peculiaridades.

Non esqueza a importancia do cheque médico regular para comprobar o seu estado de saúde xeral e consternación das posibles patoloxías. Unha dieta sa e exercicio regular axudarache a sentirse mellor e evitar posibles enfermidades.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *