Articles

Istoria cultivării artei HIOUR

🔊 Redarea audio

Ceară Candelilla este o ceară derivată din frunzele canalului de arbust mic originar din nord din Mexicul de Nord și la sud-vest de Statele Unite, Euphorbia Ceaifra și Euphorbia Antisyphilica, familia Euphorbiaceae. Este gălbui, tare, brun fragil, aromatic și opac la translucid.

Candelilla Wax protejează planta din mediul său și împiedică evaporarea excesivă.

Planta are caracteristici foarte asemănătoare cu cele a unui pisoi, este greu și fragil. Fără rafinarea ceară are un aspect opac, în funcție de rafinarea și gradul de albire, este culoarea pe care o primește și poate merge de la maro deschis la galben, ceara este insolubilă în apă, dar foarte solubilă în acetonă și cloroformă. Planta crește în zone de climă semi-desert, se găsește în abundență mai mare în deșertul Chihuahua.

Producția acestei ceară se întoarce la începutul secolului al XX-lea, făcând ceară Cele mai importante surse economice pentru zona de nord din Mexic din deșertul Chihuahua, cel mai mare teritoriu al acestui deșert include statele din Coahuila, Zacatecas, San Luis Potosí, Durango și Coahuila și trei stări ale Statelor Unite care sunt Texas., Arizona și New Mexico.

folosit în bastoane, ceara lui Candelila promovează demonstrarea, comportamentul bun și aspectul produsului. Adesea utilizat împreună cu carnauba ceară, ceară de albine și alte ceruri, îmbunătățește atingerea, adezivul și finisajul. Punctul său relativ ridicat și punctul de topire mărește punctul de înmuiere a bastoanelor.

Istorie
Descoperirea și utilizarea sa se datorează nativului Mexic, care a extras ceara brută în timpul încălzirii tulpinilor în ghivece de lut , apoi amestecându-le cu coloranți în scopuri ornamentale. Unele versiuni indică faptul că în cele mai vechi timpuri a fost ars pentru iluminat, astfel încât a umplut funcțiile unei lumanari; De asemenea, au folosit-o pentru a întinde arcuri, plajă, în preparate medicinale împotriva dinților și ca laxativ. La momentul coloniei spaniole a fost folosită pentru a face lumânări, prin urmare numele lui Candelilla, ceea ce înseamnă „Little Luman”.

La începutul secolului al XX-lea, a început să fie comercializat, iar în 1905 Connec și Landresc și-au studiat compoziția și proprietățile sale. În timpul celui de-al doilea război mondial, cererea de impermeabilizare și protejare a țânțarilor împotriva corturilor a crescut pentru a acoperi și preveni deteriorarea părților de aeronave și explozivi și a atins un preț de până la 1,2 USD.. KG și Mexic au exportat până la 24.000 de tone pe an.

În acești ani de război, Candelilleros se organizează pentru o mai bună marketing, dar la sfârșit, dezvoltarea industriei petrochimice a afectat în mod semnificativ piața Candelilla, deoarece În multe produse realizate cu ceara sa, acesta a fost înlocuit cu produse secundare de ulei, de exemplu: componente ale anumitor dispozitive electronice, baze de lipici, acoperiri și produse cosmetice. Ulterior, utilizarea materiilor prime naturale a fost mărită în locul produselor petroliere, datorită costurilor sale ridicate.

Obținerea plantei: În prezent, metodele de obținere a ceară sunt încă foarte rudimentare și arhaice care sunt ineficiente, Aceste metode rămân neschimbate de la începutul activității, reprezintă o producție scăzută de ceară și un cost foarte ridicat pentru producția sa. Candelilleros transportă măgari sau camioane în zonele în care planta este în abundență, mai târziu, planta este înrădăcinată manual, uneori folosind o bucată de lemn ascuțit care le permite să extragă planta rădăcină într-un mod mai simplu.

Plante înainte Transportul printr-un proces în care colectorul își îndepărtează toate impuritățile, cum ar fi solul sau pietrele și apoi plasate în ambalaje de aproximativ 20 până la 30 de kilograme și sunt transportate într-un centru de colectare unde se vor face. Procesul de extracție a cearăului, acest centru de colectare se află la o distanță de aproximativ 150 de kilometri de punctul de colectare.

extragerea tradițională de ceară:
Începe cu cultura de plante Candelilla Fără respectarea prevederilor pentru a plasa ulterior instalația din cazdroni de fier numită „PAILAZ”, cu o soluție de acid sulfuric la o concentrație de aproximativ 0,3% (v / v); acid sulfuric utilizat este o deșeuri a industriei îngrășămintelor, în funcție de Testimonies of Candelillers.Un „al treilea” este unitatea de măsură echivalentă cu o „lovitură”, adică ce se ajunge între cele două brațe deschise; În kilograme este între 24 și 32 kg de plante, variația îndeplinește conținutul de umiditate al plantei. Fiecare Paila are o capacitate de 500 l, introduce opt „treimi” (192-256 kg) de Candelilla prin extracție sau „PAILADA”. Pumierea imersată în soluția de apă și acidă este încălzită pentru a direcționa focul la punctul de fierbere al soluției, permițând ceara de topire și detașarea de la plantă.

Acidul sulfuric împiedică ceara să adere la impurități și formează o emulsie care ar putea fi generată luând în considerare condițiile de turbulență în timpul procesului de fierbere. Folosind această tehnică, ceară de topire Candelilla plutește pe suprafața apei sub formă de spumă, apoi îndepărtată din „PAIL” cu ustensile perforate, numite „skimmers”, cu care trece în rezervoare de oțel., Matrițe de lut care sunt plasate la nivelul solului. În toate recipientele, spuma fierbinte (ceară) este separată prin decantare, dintr-o băutură brună care precipită în jos, apoi reciclată în extracția „Paila”.

în partea superioară a „paila” se formează un strat de cremă galbenă fină, care este ceara candellului, care este cunoscută sub numele de „Ceote”, este îndepărtată cu ajutorul „Espumaderas” „Și este lăsat să se răcească până când se solidifică, la temperatura camerei, atunci este rupt în bucăți cu lovituri de ciocan și părțile sunt rambursate într-un recipient cilindric de fier (tăietor) cu aceeași soluție de acid cu care a fost efectuată extracția „PAILA”, pentru a elimina impuritățile pământului și a materiei organice, care sunt în cele din urmă separate prin sedimentare. Ceara decantată cunoscută sub numele de denumirea „CandelLilla Raw Wax”, este lăsată să se răcească și să se solifieze. Pentru a rafina ceara, Cenmex (2007) indică faptul că este necesar Pentru anul 2005, prețul ceară de candel a rafinat a fost oscilat, în Mexic, între 36 și 38 de pesos pe kilogram și Italia la 52 de pesuri la 100 g. Martie 2009, Candelilleros de CUATOCINEEGAS SOLD Ceara CandelLay Raw în intermediari în 48 de pesos kg-1, dar odată rafinând creșterea valorii sale; astfel încât companiile cum ar fi Multiceras SA de CV au comercializat ceara rafinată la 56 pesos kg.

Compoziție și producție
cu un punct de topire de 68,5-72,5 ° C, ceara Candelilla constă în principal din hidrocarburi (aproximativ 50%, lanțuri cu 29-33 de carbone), esteri de greutate moleculară mai mare (20-29%), acizi liberi (7-9%) și rășini. (12-14%, în principal esterii triterpenoidici). Conținutul ridicat de hidrocarburi distinge această ceară a ceară de carnauba. Este insolubil în apă, dar solubil în mulți solvenți organici, cum ar fi acetonă, cloroform, benzen și terebentină.

Ceara este obținută prin fierberea frunzelor și tulpini cu acid sulfuric diluat și rezultatul „Ceote” este procesată și apoi tratată. În acest fel, aproximativ 900 de tone sunt produse în fiecare an.

Utilizări:
Ceara Candelilla se caracterizează prin conținutul ridicat de hidrocarburi, care constituie 50%, ceara are o consistență lipicioasă datorită conținutului său de rășină care constituie 40% din greutatea sa.

Este utilizat în principal într-un amestec cu alte ceruri pentru a le vindeca fără a crește punctul lor de topire. Ca aditiv alimentar, Candelilla Wax are Numărul EE 902 și este utilizat ca agent de glazurare. De asemenea, își găsește aplicarea în industria cosmetică și industrie. Industria farmaceutică, ca o componentă a balsamurilor pentru buze și barele de Loţiune. De asemenea, poate fi utilizat în emulsii de apă / ulei. Una dintre principalele sale utilizări este ca un liant pentru gingii de mestecat.

Candelilla Ceară poate fi utilizată ca înlocuitor al ceară de cerneală și ceară de albine. De asemenea, este folosit pentru a face lac.

Aplicații:
Ceara este unul dintre cele mai utilizate produse naturale din industrie, cosmetice pentru electronice pentru caracteristicile sale unice, cum ar fi: Culoarea galbenă transparentă, Duritatea sa, strălucirea ei și digestia ușoară, fără a fi toxici; Deoarece este o substanță recunoscută în general ca fiind sigură (grăsime) de către administrarea alimentară și a medicamentului (FDA). În plus, caracteristicile sale fizico-chimice, cum ar fi punctul de topire, impermeabilitatea, indicele scăzut de retragere și proprietățile dielectrice, permit să funcționeze eficient în turnarea precisă sau ceară pierdută în industria electrică (Canales et al., 2006).

Tratamentul și comercializarea ceară de Candelilla, până în 1992, au fost responsabili de Banca Națională de Credit Rurală, printr-o încredere; Cu toate acestea, în acel an, puterea executivă a dispărut și a transferat funcțiile la o companie numită CERAS NATURAL MEXICANAS, SA de CV (Cenmex), o companie Merkantila formată la 100% din capitala mexicană și ale cărei acționari au fost cei șase mii de candelillerle. Din țară, reprezentată de 300 de grupuri. Cenmex este singura companie care a tratat și a vândut ceara mondială timp de doi ani, dar în 1994, cu semnarea Acordului de Comerț liber de Nord (NAFTA), deschiderea pieței și crearea de noi companii interne și internaționale. . Ei au forțat să fie mai competitivi, comparativ cu calitatea produsului, în timp ce crește prețul.

La începutul secolului XXI, în 2006, Mexic a produs 349 de tone de ceruri naturale. O valoare mai mare de 7.677.582 Dolari. Pentru anul 2007, principalii consumatori au fost: Spania, Italia, Germania și China cu 85,38% din ceara totală a Candelilla; În anul următor, a fost exportat în Japonia, Statele Unite și Germania. În prezent, în jurul acestei resurse transformă activitatea a peste 3.500 de producători mici.

în industria cosmetică, datorită proprietăților sale de protecție, ceara de candel a fost esențială pentru o gamă largă de formulări utilizate în producția de rujuri , creme de corp și preparate capilare. Pentru a fi un plastifiector bun și pentru capacitatea sa de a-și aminti uleiurile esențiale, promovează conservarea aromelor, este utilizată în fabricarea gumei de mestecat. Există și alte aplicații care includ acoperiri de carton și hârtie, industria creionului, vopsele, lumânări de ceară, lubrifianți, adezivi, anticorozivi, medicamente, lubrifianți, materiale plastice, textile, cerneluri, anticorozive, hidroizolare și incendii de artificiu etc.

Natura revistei a fost publicată în 1941 un articol de către John Whitaker, în care a menționat că ceara de Candelilla a fost, probabil, materialul având cel mai mare număr de aplicații comerciale ale tuturor substanțelor extrase din plantele sălbatice care cresc pe continentul american. Astăzi, este folosit în mai mult de 20 de industrii din întreaga lume.

Reglementarea importurilor
Ceara Candelilla este în prezent supusă unui regulament UE de import. Orice import în UE, precum și orice export în afara UE, trebuie să fie certificat cu un certificat CITES (CITES = Convenția privind comerțul internațional cu faună și floră sălbatică amenințată pe cale de dispariție). Declarația CITES este publicată de Agenția Federală pentru Conservarea Naturii în Bonn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *